Zo kun je een nep datingsite herkennen

Altijd up-to-date
Onafhankelijk Advies
100% Veilig Daten

Zo kun je een nep datingsite herkennen

Nep datingsites zijn er in overvloed. Zo zijn er alleen in Nederland al duizenden - vaak erotische - nep datingsites te vinden. Op deze websites samen worden er miljoenen berichten per maand verstuurd die worden beantwoord door duizenden actieve chatoperators. Met de volgende tips in het artikel hieronder kun je er achter komen hoe je fictieve datingwebsite kunt herkennen.

 
Veel voorkomde kenmerken nep-datingsite zijn:
1) Vaak worden er hoge kosten gerekend per verstuurd bericht.
2) Er staat vaak onderaan de site vermeld dat de profielen fictief kunnen zijn.
3) Je ontvangt kort na je inschrijving tientallen berichtjes van belangstellende 'gebruikers'.
4) De reacties zijn net zoals de profielen vaak te mooi om waar te zijn.

nep datingsite voorbeeld

Fake datingsite berichten

Meestal wordt er in het eerste contact al vrij snel kenbaar gemaakt dat de ander met je wilt afspreken. Maar in de berichten daarna stelt zij of hij een date steeds uit. Deze berichten zijn vaak wat langer en worden vrijwel altijd afgesloten met een nieuwe vraag in. Hiermee proberen ze je tenslotte aan te moedigen om opnieuw te reageren en dus betalen. Wanneer je vraagt om via ander gratis methodes het contact voort te zetten (bijvoorbeeld via telefoon, skype, whatsApp of e-mail), gaat de ander daar niet op in. De gene waarmee je berichten uitwisselt wilt wel het contact op de site voort zetten, maar gaat daarbij wel elke ontmoeting uit de weg.

LEES OOK:  Hoe kun je een fake profiel herkennen?

 

Vrouwen betalen ook voor berichten

Volgens de richtlijnen van 99,9% van datingsites waar je per bericht betaald, moeten zowel mannen als vrouwen per bericht een vergoeding betalen. Dat komt er dus op neer dat alle vrouwen die jou een bericht hebben gestuurd €1,30 betaald hebben. Heb jij dus bijvoorbeeld een week geleden een onvolledig profiel (zonder foto's) aangemaakt en toch al meer dan honderd berichten ontvangen, dan moet je jezelf toch even achter je oor gaan krabbelen.

Heb je een volledig profiel met een leuke foto van jezelf geplaatst, dan is het natuurlijk niet onwaarschijnlijk dat je reacties ontvangt. Echter achten wij zelfs de kans op een eerste reactie van een dame net zo groot als de kans dat deze dame jou bijvoorbeeld een drankje zou aanbieden tijdens het uitgaansleven. En de kans dat een man in zijn leven door honderd verschillende dames een drankje heeft aangeboden gekregen, is zeer klein.

 

Langdurig contact zonder ontmoeting

Heb je al enige tijd contact via een datingsites waar je per bericht moet betalen? Maak dan eens een berekening van het aantal ontvangen berichten van deze persoon maal de kosten per bericht. Lijkt het jou dan nog steeds realistisch dat deze persoon wel alleen het contact wilt onderhouden via deze website, maar verdere ontmoetingen uitstelt of uit de weg gaat? Nee, je wordt hoogst waarschijnlijk aan het lijntje gehouden en hebt te maken met een nep datingsite